Manuka New Zealand – Wat is Manuka Honing?

Manuka Honing

MGO Manuka Honing komt van de inheemse Manuka struik (Leptospermum scoparium) in Nieuw Zeeland die al meer dan 80 miljoen jaar in dit ongerepte, ruige landschap in het wild groeit. Als gevolg van de unieke klimatologische omstandigheden en de geïsoleerde ligging van Nieuw-Zeeland, heeft de Manuka struik een uitstekende en vooral unieke zeer krachtige bio-activiteit ontwikkeld. De autochtone Maori gebruikten de bladeren en schors van de Manuka struik voor een scala aan inwendige en uitwendige kwalen. In 1839 werden de eerste honingbijen door Europese kolonisten naar Nieuw-Zeeland gebracht. Gedurende bijna honderd jaar bleven de voordelen van Manuka honing onbekend. Pas in de laatste decennia zijn de opmerkelijke eigenschappen van Manuka honing ontdekt.

De speciale kwaliteiten en eigenschappen van MGO Manuka honing zijn in geen andere honing op de planeet te vinden. Manuka honing is het enige 100% natuurlijke product dat van nature hoge niveaus Methylglyoxal (MGO) bevat.  Het is bekend dat Manuka honing in de juiste sterkte het lichaam voedt en het zelfherstellend vermogen ondersteunt.

Wat maakt Manuka Honing zo speciaal?

Manuka honing is de eerste honing die zo uitgebreid onderzocht is en erkend wordt om zijn bijzondere natuurlijke eigenschappen. Deze zeldzame honing wordt slechts een paar weken per jaar geproduceerd wanneer de Manuka-boom in bloei staat. Manuka-nectar levert de speciale natuurlijke verbindingen die Manuka honing tot de meest gewaardeerde honigsoort maken – een combinatie van de eeuwenoude eigenschappen van honing en de krachtige eigenschappen van de Nieuw-Zeelandse Manuka-boom.

De krachtige Manuka boom

De sterke en veerkrachtige Manuka-boom heeft een lange geschiedenis als bijzondere struik en boom. Deze wordt van oudsher door de inheemse Maori-bevolking van Nieuw-Zeeland gebruikt ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering, orale gezondheid en voor een optimale huid.

MGO Manuka kwaliteit

Na jaren van wetenschappelijk onderzoek naar het ‘magische ingrediënt van Manuka’ hebben onderzoekers ontdekt dat het van nature voorkomende MGO (Methylglyoxal) een essentiële verbinding in Manuka honing is.
MGO vormt zich in de honing die wordt gemaakt van de nectar van de Manuka-bloesem. Het MGO-gehalte kan sterk wisselen en het is dan ook van belang dat elke batch wordt getest om de gradatie te kunnen bepalen.

Wetenschappelijke MGO Pioniers

Professor Thomas Henle deed in 2008  de baanbrekende ontdekking van MGO in de Technische Universiteit van Dresden. Het testen op MGO is inmiddels erkend als een nauwkeurige, betrouwbare en wetenschappelijk geverifieerde methode voor de gradatie van Manuka honing. Elke pot monoflorale MGO Manuka honing van Manuka New Zealand  wordt getest en gecertificeerd voor natuurlijk MGO-gehalte. Het MGO-getal geeft aan hoeveel MGO er in uw pot Manuka honing zit – simpel!

Manuka New Zealand – MGO Garantie

Manuka New Zealand staat garant voor de unieke kwaliteit van haar monoflorale MGO Manuka Honingen en is herkenbaar door het Manuka New Zealand logo en de gouden MGO garantie aanduiding.

© Copyright Manuka New Zealand B.V (EUROPE) 2019 - 2020 - All rights reserved. Manuka New Zealand guarantees the unique quality of its Manuka Honey and is recognizable by the Manuka New Zealand logo and the gold MGO guarantee indication. | Manuka New Zealand Manuka Honey; processed and packaged in New Zealand; Authentic Manuka Honey from New Zealand.