De wetenschappers achter MGO Manuka Honing

De wetenschappers aan het woord

Professor Thomas Henle

Technische Universiteit van Dresden – Duitsland

Een gradatiesysteem dient wetenschappelijk goed in orde te zijn, gebaseerd op een methode die gepubliceerd is en toegepast kan worden in laboratoria. Dit is zeker het geval voor de MGO Manuka Honing classificatie. – Professor Thomas Henle – ontdekker MGO – Universiteit van Dresden (Duitsland)

Professor Thomas Henle van de Technische Universiteit van Dresden, toonde in 2006 aan dat Methylglyoxal als verbinding verantwoordelijk is voor een unieke bioactiviteit en dus kenmerkend is voor de unieke eigenschappen en kwaliteiten van Manuka Honing. Hij zegt ook dat het testen op Methylglyoxal niveaus in Manuka Honing een betrouwbare, kwantitatieve methode is. Zijn onderzoeksteam toonde aan dat de hoeveelheid Methylglyoxal in de honing direct gecorreleerd is met het niveau van deze unieke, hoogwaardige en bijzondere bio-activiteit. Professor Thomas Henle werkt momenteel verder aan wetenschappelijke onderzoekingen en publicaties naar de unieke kwaliteiten van MGO Manuka Honing.

Professor Peter Molan

Waikato University – Nieuw Zeeland

Het testen op Methylglyoxal is een duidelijke en ondubbelzinnige wijze om consumenten te laten weten dat de unieke hoge bio-activiteit van deze honing echt, speciaal en uitsluitend van toepassing is op de MGO Manuka Honing. – Professor Peter Molan – ontdekker UMF  – Universiteit van Waikato (Nieuw Zeeland)

Professor Peter Molan, verbonden aan de Universiteit van Waikato, onderzocht sinds 1985 samen met de Waikato Honey Research Unit de unieke en bijzondere werking van Manuka Honing. Hij benoemde deze unieke activiteit van Manuka Honing; UMF. Dit staat voor Unique Manuka Factor. Zijn baanbrekende werk resulteerde in talloze wetenschappelijke publicaties over de bijzondere werking van Manuka Honing; vooral op medisch vlak.  Professor Peter Molan’s publicaties over Manuka Honing waren met name gericht op diverse aandoeningen, lichaamsvreemde bacteriën en behandeling van wonden.  Professor Peter Molan had al een sterk vermoeden over deze unieke werking, maar hij en zijn team konden dat  destijds niet identificeren. Professor Peter Molan overleed in September 2015.

Professor Keiji Terao

Kobe University Medical School – Japan

Professor Terao werkte nauw samen om met cyclodextrine versterkte natuurlijke bioactieve stoffen en producten te ontwikkelen en heeft onderzoek verricht naar propolis en Manuka honing uit Nieuw Zeeland.

© Copyright Manuka New Zealand B.V (EUROPE) 2019 - 2020 - All rights reserved. Manuka New Zealand guarantees the unique quality of its Manuka Honey and is recognizable by the Manuka New Zealand logo and the gold MGO guarantee indication. | Manuka New Zealand Manuka Honey; processed and packaged in New Zealand; Authentic Manuka Honey from New Zealand.